Brigaskisk pasta (Sügeli)
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 400gCavatelli eller Orecchiette-pasta
- 200ggetost (typ chèvre)
- 100gricottaost
- 1dlmjölk (3%)
- 2stvitlöksklyftor
- 2mskolivolja
- 25griven parmesanost
- salt,peppar
Så lagar du
Gör så här:
Brigaskernas nationalrätt görs med den pikanta ricottaosten bruzzu. Genom att blanda getost och vanlig ricotta kommer man nära i smak.
Fräs den finhackade vitlöken i olivolja på svag värme utan att löken får färg. Tillsätt osten och lite mjölk och låt sakta smälta. Späd med resterande mjölk och rör ut till en krämig ostsås. Blir den för tjock, späd med ytterligare lite mjölk. Salta försiktigt och peppra.
Koka pastan enligt anvisningar. Slå av vattnet och rör ner pastan i ostsåsen. Servera med riven parmesanost.