Brigaskisk pasta (Sügeli)

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • 400g
      Cavatelli eller Orecchiette-pasta
    • 200g
      getost (typ chèvre)
    • 100g
      ricottaost
    • 1dl
      mjölk (3%)
    • 2st
      vitlöksklyftor
    • 2msk
      olivolja
    • 25g
      riven parmesanost
    • salt,peppar

    Så lagar du

    Gör så här:

    Brigaskernas nationalrätt görs med den pikanta ricottaosten bruzzu. Genom att blanda getost och vanlig ricotta kommer man nära i smak.

    Fräs den finhackade vitlöken i olivolja på svag värme utan att löken får färg. Tillsätt osten och lite mjölk och låt sakta smälta. Späd med resterande mjölk och rör ut till en krämig ostsås. Blir den för tjock, späd med ytterligare lite mjölk. Salta försiktigt och peppra.

    Koka pastan enligt anvisningar. Slå av vattnet och rör ner pastan i ostsåsen. Servera med riven parmesanost.

    Dela det här receptet med dina vänner!