Broccoli- och mozzarellapaj

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
Pajskal
- 1stpajform 28 cm i diameter
- 4dldinkelmjöl
- 200gsmör
- 4mskvatten
- 2krmsalt
Fyllning
- 800gfärsk broccoli
- 300gmozzarella
- 7ägg
- 5dlmjölk
- 2dlgrädde
- salt
Så lagar du
Pajskal
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta snabbt ihop till en klump.
3. Lägg i kyl för att vila cirka 30 minuter.
4. Kavla eller tryck ut pajdegen i pajformen.
6. Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel. Grädda i 15 minuter.
7. Ett tips är att pensla botten med lite vispat ägg sista minuterna så skyddar man degen att bli blöt när du lägger på fyllningen. Då blir pajdegen knaprigare.
Fyllning
1. Sätt ugnen på 170 grader.
2. Ansa och skär ner broccolin i mindre kronor, koka dem i saltat vatten i cirka 3-4 minuter.
3. Kyl ned broccolin snabbt genom att lägga den i ett isbad (vatten samt is).
4. Riv mozzarellan på ett rivjärn, vispa ihop äggen samt mjölk och grädde samt den rivna mozzarellan. Smaka av med salt.
5. Lägg broccolin i pajskalet, slå äggblandningen över och grädda i ugn cirka 30-40 minuter.
Tips
- Dubbel sats pajdeg räcker till en stor paj i långpanna.