Broccolisoppa "på en höft"

Broccolisoppa "på en höft"

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1dl
    kycklingbuljong
  • 6-8st
    potatisar
  • 6-8st
    broccoli
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • mjölk
  • mini creméfraiche
  • ost (ev. gorgonzola)

Så lagar du

Grunden är min egen kycklingbuljong som jag har i frysen, ca 1 dl. Därefter 6-8 potatisar, motsvarande mängd broccoli och en vitlök. Lite vatten så att det täcker potatisen i botten och broccolin lägger jag ovan.

När potatisen och broccolin har kokat mjuk mixar jag soppan och späder med mjölk och minifraiche till en lagom konsistens.

Jag serverar med nygräddat bröd och river i lite vanlig mild ost eller gorgonzola.

Helena-Maria Printzén

(Detta är ett tittarrecept, inte provlagat av redaktionen)

<b>Helena-Maria Printzén

Ålder: 34

Bor: i Göteborg, tillsammans med 4-åriga dottern Nina

Inställning till matlagning: Älskar det! Lagar basic-mat. Inga halvfabrikat!

Matlagning i tid per dag: minst 1 timme

Bästa kökstipset: Våga prova! Var inte rädd för nya smaker och kryddor.

Äter helst: En god köttbit med en fräsch sallad

Lagar oftast: Kyckling och lax

Min vardagsspecialare: Broccolisoppa "på en höft"

</b>

Dela det här receptet med dina vänner!