Broccolisoppa "på en höft"

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1dlkycklingbuljong
- 6-8stpotatisar
- 6-8stbroccoli
- 1klyfta(or)vitlök
- mjölk
- mini creméfraiche
- ost (ev. gorgonzola)
Så lagar du
Grunden är min egen kycklingbuljong som jag har i frysen, ca 1 dl. Därefter 6-8 potatisar, motsvarande mängd broccoli och en vitlök. Lite vatten så att det täcker potatisen i botten och broccolin lägger jag ovan.
När potatisen och broccolin har kokat mjuk mixar jag soppan och späder med mjölk och minifraiche till en lagom konsistens.
Jag serverar med nygräddat bröd och river i lite vanlig mild ost eller gorgonzola.
Helena-Maria Printzén
(Detta är ett tittarrecept, inte provlagat av redaktionen)
<b>Helena-Maria Printzén
Ålder: 34
Bor: i Göteborg, tillsammans med 4-åriga dottern Nina
Inställning till matlagning: Älskar det! Lagar basic-mat. Inga halvfabrikat!
Matlagning i tid per dag: minst 1 timme
Bästa kökstipset: Våga prova! Var inte rädd för nya smaker och kryddor.
Äter helst: En god köttbit med en fräsch sallad
Lagar oftast: Kyckling och lax
Min vardagsspecialare: Broccolisoppa "på en höft"
</b>