Brödpudding med karamelliserade päron

Publicerat:
2020-02-05Tillagningstid:
Varje dag slängs 219 ton bröd utan att ätas så varför inte göra en god dessert på bullar som hunnit bli lite trista och ge dom ett nytt liv samtidigt som du får lite guldkant i vardagen.
Ingredienser
4portioner
- 4päron
- 2msksmör
- ½dlråsocker
- rosmarin
Brödpudding
- 4kanelbullar
- 2dlmjölk
- 2ägg
- 50gsmör
- ½dlråsocker
Till servering
- 2dlvispgrädde
Så lagar du
1. Börja med brödpuddingen: Häll mjölk och smör i en gryta och låt det koka upp.
2. Vispa socker och ägg pösigt, tillsätt mjölken under vispning.
3. Dela kanelbullarna och lägg dem i en smörad form. Slå på äggmjölken.
4. Baka i ugnen på 175 grader i 35 minuter.
5. Skär päronen i skivor.
6. Smält sockret i en stekpanna på medelvärme tills det börjar bli gyllene.
7. Klicka ner smöret och de delade päronen och rosmarin. Låt det koka ihop tills vätskan blir en simmig sås, ca 10 minuter.
8. Servera päronen med brödpudding och vispad grädde.