Glutenfria brownies

Glutenfria brownies

Publicerat:

Tillagningstid:

Servera som en kaka till kaffet eller som dessert med en klick lättvispad grädde. Tål du inte nötter kan du skippa dem.

Ingredienser

  • 2st
    ägg
  • dl
    strösocker
  • 100g
    smör
  • 100g
    mörk choklad, gärna 70%
  • 50g
    grovt hackade valnötter eller hasselnötter
  • 1dl
    kokosmjöl (35g)
  • ½tsk
    bakpulver
  • 1tsk
    vaniljsocker

Tillbehör

  • ev. lättvispad grädde

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.

2. Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det och hälften av nötterna i äggvispet och rör sedan ner smör- och chokladblandningen.

3. Häll smeten i en liten långpanna cirka 25x25 cm klädd med bakplåtspapper eller vik en liten form av bakplåtspapperet i en större form. Strö över resten av nötterna.

4. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska stanna men inte vara torr inuti.

Dela det här receptet med dina vänner!