Glutenfria brownies

Publicerat:
2015-02-25Tillagningstid:
Servera som en kaka till kaffet eller som dessert med en klick lättvispad grädde. Tål du inte nötter kan du skippa dem.
Ingredienser
- 2stägg
- 1½dlströsocker
- 100gsmör
- 100gmörk choklad, gärna 70%
- 50ggrovt hackade valnötter eller hasselnötter
- 1dlkokosmjöl (35g)
- ½tskbakpulver
- 1tskvaniljsocker
Tillbehör
- ev. lättvispad grädde
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
2. Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det och hälften av nötterna i äggvispet och rör sedan ner smör- och chokladblandningen.
3. Häll smeten i en liten långpanna cirka 25x25 cm klädd med bakplåtspapper eller vik en liten form av bakplåtspapperet i en större form. Strö över resten av nötterna.
4. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Kakan ska stanna men inte vara torr inuti.