Bruschetta med tomat

Publicerat:
2016-09-07Tillagningstid:
Alltid lika gott med solmogna tomater.
Ingredienser
4portioner
- 1stvitlöksklyfta
- 4skiva(or)surdegslevain
- 400gcocktailtomater, gärna i olika färger
- 2stsalladslökar
- 1dlbasilikablad
- 2+1mskolivolja
- nymald svartpeppar och flingsalt
Så lagar du
1. Halvera vitlöksklyftan. Gnid in bröden på båda sidor med den. Gnid även in en skål, där du kan blanda salladen, med den halverade vitlöksklyftan.
2. Halvera tomaterna och lägg dem i skålen. Skiva salladslöken och blanda med tomaterna. Grovhacka basilikabladen och blanda ner dem också. Häll på 2 msk olivolja och vrid rejält med svartpeppar över tomaterna.
3. Pensla bröden med olja och grilla dem på båda sidor över het glödbädd eller i en grillpanna. Fördela tomaterna på bröden och strö över flingsalt.