Bruschetta med tonfisk

Publicerat:
2020-06-09Tillagningstid:
En italiensk klassisk förrättsmacka med tonfisktartar.
Ingredienser
2portioner
- 3 storaplommontomater
- 1tskröd chili, finhackad
- 1salladslök, finhackad
- ½dlsvarta urkärnade oliver, finhackade
- ½dlkapris
- 1knippa(or)bladpersilja, grovhackad
- sardeller i olivolja
- 2bit(ar)tonfisk
- olivolja
- 1citron, zest och saft
- endivesallad eller ciabatta till servering
- om man vill: anjovisolja till servering
Så lagar du
1. Ta bort innanmätet ur tomaterna och tärna i kuber, ca 1x1 cm.
2. Lägg i en stor skål tillsammans med chili, oliver, salladslök, kapris, bladpersilja och hackade sardeller.
3. Grovhacka tonfisken och tillsätt i tomatblandningen.
4. Tillsätt en rejäl skvätt olivolja och riv över citronzesten. Pressa över en halv citron.
5. Servera i endiveblad eller på ett grillat ciabattabröd som bruschetta.
6. Droppa över sardellolja.
Tips
Gnugga en vitlöksklyfta mot brödet för extra god och kryddig smak.