Brynt färsk vitkål med halloumi och örtyoghurt

Vitkål med halloumi.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den färska vitkålen är underbart god och spänstig. Smörbrynt blir den som bäst, och den häftiga kombon av kummin- och sweet chilikrydda är oväntad men läcker.

Ingredienser

4portioner

  • 800-1000g
    färsk vitkål
  • 3-4msk
    smör
  • ½tsk
    salt
  • 1tsk
    malen kummin
  • 3-4msk
    sweet chilisås
  • 250g
    körsbärstomater, gärna i olika färger
  • 300-400g
    halloumi
  • olja till stekning

Örtyoghurt

  • 3dl
    turkisk eller grekisk yoghurt, 8-10%
  • 1
    rejäl näve grovhackad ruccola, basilika eller annan färsk örtkrydda, eller blandade
  • 1-2st
    vitlöksklyftor, färska
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

1. Örtyoghurt: Kör yoghurt, färska örter och pressad vitlök till en lös, grön sås med handmixer eller i mixer. Smaka av med salt, ställ kallt att mogna.

2. Ansa vitkålen och ta bort stocken. Skär kålen i grova bitar. Stek den i smör på ganska hög värme så den får färg och mjuknar lite nätt. Krydda med salt och kummin. Vänd ner sweet chili och halverade tomater, låt bli genomvarmt.

3. Skiva och stek halloumin till vacker färg. Servera med kål och örtyoghurt.

Dela det här receptet med dina vänner!