Brynt färsk vitkål med halloumi och örtyoghurt

Publicerat:
2016-07-11Tillagningstid:
Den färska vitkålen är underbart god och spänstig. Smörbrynt blir den som bäst, och den häftiga kombon av kummin- och sweet chilikrydda är oväntad men läcker.
Ingredienser
4portioner
- 800-1000gfärsk vitkål
- 3-4msksmör
- ½tsksalt
- 1tskmalen kummin
- 3-4msksweet chilisås
- 250gkörsbärstomater, gärna i olika färger
- 300-400ghalloumi
- olja till stekning
Örtyoghurt
- 3dlturkisk eller grekisk yoghurt, 8-10%
- 1rejäl näve grovhackad ruccola, basilika eller annan färsk örtkrydda, eller blandade
- 1-2stvitlöksklyftor, färska
- 1nypa(or)salt
Så lagar du
1. Örtyoghurt: Kör yoghurt, färska örter och pressad vitlök till en lös, grön sås med handmixer eller i mixer. Smaka av med salt, ställ kallt att mogna.
2. Ansa vitkålen och ta bort stocken. Skär kålen i grova bitar. Stek den i smör på ganska hög värme så den får färg och mjuknar lite nätt. Krydda med salt och kummin. Vänd ner sweet chili och halverade tomater, låt bli genomvarmt.
3. Skiva och stek halloumin till vacker färg. Servera med kål och örtyoghurt.