Brynt smör-bakad karljohan, musseroner, jordärtsskockor och kyckling

Publicerat:
2015-08-31Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 8stjordärtskockor
- 2stkycklingbröst
- 8stmusseroner (svamp)
- 8-12stkarljohan-svampar
- 1stfärsk vitlök
- 500gosaltat smör
- 10kvist(ar)timjan
- 2stlagerblad
- 1stcitron
- matolja
- salt, svartpeppar
Så lagar du
1. Börja med att bryna smöret under konstant vispning tills smöret börjar dofta nötigt, sila smöret genom en sil ner i en ugnsfast form.
2. Skrubba jordärtskockorna så att de är rena från jord och dela sedan på hälften, stek skockorna i matolja på medel värme tills de börjar få fin färg och börjar bli mjuka. Krydda med salt och peppar och lägg ner i smöret.
3. Ta svamparna och dela på längden och kryssa försiktigt med en kniv, stek sedan svamparna gyllene i matolja och krydda med salt och peppar. Lägg svamparna i formen med skockorna och smöret.
4. Dela vitlöken på hälften och lägg ner i smöret tillsammans med lagerbladen och timjan, baka sedan klart skockorna i ugn på 150 grader i ca 10-15 min tills skockorna är mjuka.
5. Ta ut formen ur ugnen, stek kycklingen i en panna med matolja på båda sidorna och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i formen och baka klart tills den är 62 grader i innertemperatur.
6. Avluta med att riva över citronzest och pressa i juicen.