Brynt smör-bakad karljohan, musseroner, jordärtsskockor och kyckling

Brynt smör-bakad karljohan, musseroner, jordärtsskockor och kyckling

Publicerat:

Tillagningstid:

Sensommarens och höstens bästa smaker med stor smakintensitet.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    jordärtskockor
  • 2st
    kycklingbröst
  • 8st
    musseroner (svamp)
  • 8-12st
    karljohan-svampar
  • 1st
    färsk vitlök
  • 500g
    osaltat smör
  • 10kvist(ar)
    timjan
  • 2st
    lagerblad
  • 1st
    citron
  • matolja
  • salt, svartpeppar

Så lagar du

1. Börja med att bryna smöret under konstant vispning tills smöret börjar dofta nötigt, sila smöret genom en sil ner i en ugnsfast form.

2. Skrubba jordärtskockorna så att de är rena från jord och dela sedan på hälften, stek skockorna i matolja på medel värme tills de börjar få fin färg och börjar bli mjuka. Krydda med salt och peppar och lägg ner i smöret.

3. Ta svamparna och dela på längden och kryssa försiktigt med en kniv, stek sedan svamparna gyllene i matolja och krydda med salt och peppar. Lägg svamparna i formen med skockorna och smöret.

4. Dela vitlöken på hälften och lägg ner i smöret tillsammans med lagerbladen och timjan, baka sedan klart skockorna i ugn på 150 grader i ca 10-15 min tills skockorna är mjuka.

5. Ta ut formen ur ugnen, stek kycklingen i en panna med matolja på båda sidorna och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i formen och baka klart tills den är 62 grader i innertemperatur.

6. Avluta med att riva över citronzest och pressa i juicen.

Dela det här receptet med dina vänner!