Bucatini all'Amatriciana (Pasta med pancetta och chili)

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
- 200gpancetta eller rimmat sidfläsk
- 2mskextra jungfruolja
- ½dlvitt vin
- 200gpärl- eller körsbärstomater
- 1krmtorkad chilipeppar eller 1 hackad färsk röd chili
- 300gspagetti (gärna bucatini)
- 1dlriven pecorino
Så lagar du
Strimla skivad pancetta eller rimmat fläsk. Stek det frasigt i oljan. Häll i vinet, flambera fläsket snabbt om du vågar. Låt vinet koka bort tills du inte känner vindoften längre. Ta upp fläsket med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Lägg i tomaterna i samma stekpanna. Stek dem tills de mjuknar och oljan börjar flyta upp i pannan. Dra åt sidan.
Koka pastan en minut kortare tid än vad som anges på paketet. Låt rinna av i durkslag. Häll pastan i stekpannan med tomaterna. Tillsätt fläsket och rör om. Strö över riven lagrad pecorino.