Bucatini all'Amatriciana (Pasta med pancetta och chili)

Bucatini all'Amatriciana (Pasta med pancetta och chili)

    Publicerat:

    Ingredienser

    • 200g
      pancetta eller rimmat sidfläsk
    • 2msk
      extra jungfruolja
    • ½dl
      vitt vin
    • 200g
      pärl- eller körsbärstomater
    • 1krm
      torkad chilipeppar eller 1 hackad färsk röd chili
    • 300g
      spagetti (gärna bucatini)
    • 1dl
      riven pecorino

    Så lagar du

    Strimla skivad pancetta eller rimmat fläsk. Stek det frasigt i oljan. Häll i vinet, flambera fläsket snabbt om du vågar. Låt vinet koka bort tills du inte känner vindoften längre. Ta upp fläsket med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

    Lägg i tomaterna i samma stekpanna. Stek dem tills de mjuknar och oljan börjar flyta upp i pannan. Dra åt sidan.

    Koka pastan en minut kortare tid än vad som anges på paketet. Låt rinna av i durkslag. Häll pastan i stekpannan med tomaterna. Tillsätt fläsket och rör om. Strö över riven lagrad pecorino.

    Dela det här receptet med dina vänner!