Budapestbakelse

Publicerat:
2018-04-12Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 90gströsocker
- 60gmalda hasselnötter
- 35gmajsstärkelse
- 125gäggvita
- 90gströsocker
- 300gvispad grädde
- mörk choklad till dekoration
- florsocker
- 1burk(ar)inlagda clementiner
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
2. Blanda första delen av strösocker, med de rivna hasselnötterna och majsstärkelsen i en bunke.
3. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av andra delen av strösockret och vispa till en fast maräng.
4. Vänd ned de torra ingredienserna med en slickepott. Spritsa mellan 17-18 st plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 10 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna.
6. Lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt. Stryk på ett tunt lager grädde, sprid ut små clementinbitar och rulla ihop till en rulle.
7. Dela längden på 8 bakelser, ringla över lite smält mörk choklad och pudra på florsocker