Caprese med grillade plommon

Publicerat:
2018-08-29Tillagningstid:
Grillade plommon har fin syra och mycket sötma, de passar fint till ost av olika slag eller som efterrätt. Här får de ersätta tomaterna i en somrig Capresesallad.
Ingredienser
4portioner
- 250gbuffelmozzarella
- 4plommon
- ½kruk(or)färsk basilika
- 1skiva(or)vitt surdegsbröd
- 3–4mskolivolja
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Ta ut mozzarellan ur kylen en stund i förväg så den är rumstempererad för bästa smak.
2. ”Tussa” brödet i små smulor. Häll ett par matskedar olivolja i en stekpanna och lägg i brödet så det suger åt sig oljan. Hetta upp pannan och stek brödet tills det är knaprig och gyllenbrunt. Lägg över på ett hushållspapper att rinna av.
3. Skär plommonen i klyftor och grilla i en grillpanna tills de fått färg och skalet spruckit något. Ringla över oljan över plommonen.
4. Lägg upp mozzarellan med plommonen. Strö över brödsmulor, hackad basilika, olivolja, salt och peppar.