Buffelmozzarella med rostade rödbetor och brynt smör

Buffelmozzarella med rostade rödbetor och brynt smör

Publicerat:

Tillagningstid:

Jordig smak av rödbeta med sälta från det brynta smöret.

Ingredienser

  • 250g
    buffelmozzarella
  • 400g
    blandade små betor
  • 1-2msk
    olivolja
  • 100g
    smör
  • pinjenötter
  • flingsalt och peppar
  • basilika

Så lagar du

1. Skölj betorna noga och lägg dem hela i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Sätt in dem i ugnen i 25 minuter på 220 grader, tills de är mjuka. Låt svalna något. Gnugga bort skalen och dela betorna mitt itu.

2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.Bryn smör i en liten kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt.

3. Lägg upp betorna på ett fat. Riv mozzarellan över. Strö över pinjenötter och ringla över brynt smör. Salta och peppra och riv över basilikabladen.

Dela det här receptet med dina vänner!