Buffelmozzarella med rostade rödbetor och brynt smör

Publicerat:
2014-11-14Tillagningstid:
Jordig smak av rödbeta med sälta från det brynta smöret.
Ingredienser
- 250gbuffelmozzarella
- 400gblandade små betor
- 1-2mskolivolja
- 100gsmör
- pinjenötter
- flingsalt och peppar
- basilika
Så lagar du
1. Skölj betorna noga och lägg dem hela i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Sätt in dem i ugnen i 25 minuter på 220 grader, tills de är mjuka. Låt svalna något. Gnugga bort skalen och dela betorna mitt itu.
2. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.Bryn smör i en liten kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt.
3. Lägg upp betorna på ett fat. Riv mozzarellan över. Strö över pinjenötter och ringla över brynt smör. Salta och peppra och riv över basilikabladen.