Bulgursallad med avokado och grapefrukt

Bulgursallad med avokado och grapefrukt

Ingredienser

4portioner

  • 250g
    bulgur
  • 1-2st
    grapefrukt
  • 0,5msk
    dijonsenap
  • salt och peppar
  • olivolja
  • 2st
    avokador
  • 1ask(ar)
    ruccola
  • 1ask(ar)
    mangold
  • 1paket
    fetaost

Så lagar du

Koka bulguren enligt anvisningarna på paketet.

Pressa grapefruktjuice efter smak ner i ett stort fat. Vispa ner dijonsenap och salt. Rör i oljan, lite i taget.

Blanda hälften av dressingen med bulguren och ta undan hälften för att ha vid sidan av.

Filéa en grapefrukt för att få bort hinnorna. Kärna ur avokado och dela/gröp ur med en matsked. Lägg avokado och grapefiléer på bulguren. Strö över ruccolasallad och mangold och toppa med smulad fetaost.

Pressa i lime i dressingen för att få den extra syrlig och servera till salladen.

Dela det här receptet med dina vänner!