Bulgursallad med grönkål och ädelost

Bulgursallad med grönkål och ädelost

Ingredienser

8portioner

  • 3dl
    bulgur
  • 4 1/2dl
    vatten
  • 1/2påse(ar)
    katrinplommon
  • 1dl
    glögg
  • 1st
    röd lök
  • 1st
    paprika
  • 2st
    äpplen
  • 1st
    citron
  • 4
    grönkål
  • 1bit(ar)
    ädelost
  • efter smak
    salt
  • efter smak
    peppar

Så lagar du

1. Koka upp vattnet och häll i bulguren. Koka cirka 10 minuter på svag värme. Halvera katrinplommonen och koka dem 5-10 minuter i glöggen.

2. Klyfta rödlöken, tärna paprika och äpple.

3. Fräs lök och paprika i oljan några minuter.

4. Blanda äpplena med pressad citron.

5. Skär bort stjälkarna på grönkålen och finhacka bladen. Låt dem fräsa med löken och paprikan några minuter. Blanda ner bulguren, äpplena med citronsaft och plommonen med glöggen och till sist ädelosten i små bitar. Smaka av med salt och peppar. Servera varm, ljummen eller kall.

Dela det här receptet med dina vänner!