Bulgursallad med mynta & rostade pitachips

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
6 - 8portioner
- 2stpitabröd
- 4portioner kokt bulgur
- 500gtomater, finhackade
- 1ströd paprika, strimlad
- 1sthuvud romansallad, grovt hackad
- 2dlbladpersilja, grovt hackad
- 1dlmarockansk mynta, grovt hackad
- ¼stpurjolök, hackad
- 1dlolivolja
- 1stcitron, pressad
- salt, svartpeppar
- sumak (orientalisk krydda, valfritt)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär pitabröden i några centimeter höga trekanter.
3. Lägg dessa på en bakpappersklädd plåt, ringla över 2 matsked olja, salta och rör om. Rosta i ugn tills de är gyllene, cirka 5 minuter.
4. Blanda samtliga ingredienser till salladen, smaka av med kryddorna.
5. Lägg upp på ett stort fat och toppa med pitachipsen.