Bulgursallad med rödbetor och kapris

Bulgursallad med rödbetor och kapris

Ingredienser

4portioner

  • 6dl
    vatten
  • 1st
    höns- eller grönsaksbuljongtärning
  • 3dl
    bulgur
  • 3-4 st
    inlagda rödbetor, ca 3 dl tärnade
  • 1dl
    hackad ättiks- eller smörgåsgurka
  • 1/2 st
    gul lök
  • 1msk
    kapris
  • 1/2 tsk
    salt

nymald svartpeppar

    Tillbehör:

      rökta makrillfiléer

        turkisk eller grekisk yoghurt

          finriven pepparrot

            Så lagar du

            Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i bulguren. Koka 10-12 minuter under lock tills vätskan kokat in. Hacka rödbetor, gurka och lök. Blanda hacket och kapris med bulguren , smaka av med salt och lite peppar. Servera salladen kall till rökt fisk eller en stekt köttbit. Det är gott att smaksätta yoghurten med pepparrot.

            Dela det här receptet med dina vänner!