Buljongkokt svedjerova

Publicerat:
2018-02-07Tillagningstid:
Det är säkert få som hört om svedjerovan. Innan potatisen gjorde sitt intåg var den basföda i Norden och odlades som namnet säger på områden där man nyligen röjt och bränt mark. Kan också ersättas med majrova som är lättare att få tag på.
Ingredienser
4portioner
- 4små svedjerovor
- 100gsmör
- 1klyfta(or)vitlök
- 3dlgrönsaksbuljong
Så lagar du
1. Skär av topp och botten på rovorna för bättre stekyta.
2. Smält smöret i panna, lägg i rovorna tillsammans med rosmarin och vitlök.
3. Slå på grönsaksbuljong. Låt puttra under lock tills mjuka, ca 30 minuter.
4. Ta av locket, låt buljongen reducera till smörsky. Bryn rovorna på båda sidor och ös under tiden med smörskyn.
5. Servera på stuvad råg.