Bulle med vallmofyllning

Publicerat:
2016-10-31Tillagningstid:
Ingredienser
Bulldeg
- 1,5dlmjölk
- 435gvetemjöl special
- 60gsocker
- 110gsmör, rumstempererat
- 2gsalt
- 8gbakpulver
- 1stägg
- 25gjäst
Vallmofyllning
- 100gvallmofrön
- 20gströbröd
- 120gmjölk (1,2 dl)
- 40gsocker
- 15gbrynt smör
- 1stcitron, det rivna skalet
Kvargfyllning
- 250gkvarg
- 1stäggula
- 50gsocker
- 1tskvaniljsocker
Så lagar du
Vallmofyllning
1. Bryn smöret och låt det svalna.
2. Blanda vallmofrö, ströbröd och rivet citronskal i en bunke. Koka upp mjölken och häll över vallmofröblandningen. Tillsätt det brynta smöret och rör om.
Kvarg
1. Blanda ihop alla ingredienserna till en smet.
Bulldeg
1. Värm mjölken till ca 25 grader.
2. Lös jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda ordentligt tills det blir en elastisk och slät deg, gör gärna ett glutenprov. Låt degen vila i en bunke med lock i ca 30 minuter.
3. Dela upp degen i bitar på 40 gram. Forma bitarna till släta runda bollar.
4. Lägg degbollarna på plåt med rejält mellanrum. Tryck till bollarna så att de blir lite platta. Ställ en långpanna med varmvatten i en avslagen ugn. Ställ in plåtarna med bullar och låt dem jäsa till dubbel storlek.
5. Ta ut långpannan med vatten och bullplåtarna och sätt på ugnen på 225 grader.
6. Tryck botten av ett glas i bullen så att en rejäl grop bildas.
7. Spritas i kvargfyllningen och vallmofyllningen så att det blir två rejäla klickar.
8. Sätt in bullarna i ugnen på 225 grader och sänk direkt till 195 grader. Grädda bullarna ca 6-10 minuter beroende på ugn.