Ingredienser
4portioner
- 1litervatten
- 1dlfisksås
- 1dlrisvinäger
- 1 puckpalmsocker (eller 1 dl socker)
- 2-3ststarka chili
- 2klyfta(or)vitlök
Så lagar du
1. Skala vitlök och hacka fint tillsammans med chili. Blanda i en kastrull med övriga ingredienser och värm försiktigt upp utan att låta det koka.
500 g benfri grissida
2 msk hackad färsk ingefära
3 msk fisksås
2 msk risvinäger
2. Skär bort svålen och skiva sedan sidfläsket i tunna skivor. Blanda samman i en skål med övriga ingredienser och låt marinera minst 30 minuter innan du grillar köttet vackert gyllene.
500 g fläskfärs
2 schalottenlökar
2 salladslökar
1 klyfta vitlök
3/4 dl hackad färsk koriander
2 msk fisksås
3. Skala och hacka schalottenlök och vitlök mycket fint. Hacka även salladslök och koriander fint. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda samman till en jämn färs. Forma till köttbullar och grilla dessa.
Servera med krusig sallad
Färsk mynta
Färsk koriander
Salladslök
Böngroddar
Risnudlar - tillaga enligt paketets instruktioner.