Ingredienser

4portioner

  • 1liter
    vatten
  • 1dl
    fisksås
  • 1dl
    risvinäger
  • 1 puck
    palmsocker (eller 1 dl socker)
  • 2-3st
    starka chili
  • 2klyfta(or)
    vitlök

Så lagar du

1. Skala vitlök och hacka fint tillsammans med chili. Blanda i en kastrull med övriga ingredienser och värm försiktigt upp utan att låta det koka.

500 g benfri grissida
2 msk hackad färsk ingefära
3 msk fisksås
2 msk risvinäger

2. Skär bort svålen och skiva sedan sidfläsket i tunna skivor. Blanda samman i en skål med övriga ingredienser och låt marinera minst 30 minuter innan du grillar köttet vackert gyllene.

500 g fläskfärs
2 schalottenlökar
2 salladslökar
1 klyfta vitlök
3/4 dl hackad färsk koriander
2 msk fisksås

3. Skala och hacka schalottenlök och vitlök mycket fint. Hacka även salladslök och koriander fint. Lägg alla ingredienser i en skål och blanda samman till en jämn färs. Forma till köttbullar och grilla dessa.

Servera med krusig sallad

Färsk mynta
Färsk koriander
Salladslök
Böngroddar
Risnudlar - tillaga enligt paketets instruktioner.

Dela det här receptet med dina vänner!