Busenkel minibakelse med hallonmousse

Publicerat:
2016-05-10Tillagningstid:
Med köpta havre- eller nötflarn gör du enkelt små, festliga och goda desserter på tio minuter. Men glöm inte att de ska stå i kylen i två timmar innan servering.
Ingredienser
12 - 16portioner
- 200gdjupfrysta hallon, osockrade, eller samma mängd fryst hallonpuré
- 1dlflorsocker
- 1stgelatinblad
- 3dlvispgrädde
Servering
- nöt- eller havreflarn, hembakade eller köpta
- färska hallon
Så lagar du
1. Tina hallonen. OBS, frysta hallon från utlandet ska helst kokas 1 minut före användning! Kör dem med florsockret till puré i en matberedare. Passera genom en trådsil så kärnorna försvinner.
2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten 5 min, smält det på svag värme i en kastrull och rör ner i purén.
3. Vispa grädden inte alltför fast och vänd ner den lite i taget i purén. Blanda väl och ställ kallt minst 2 tim, eller mer. Hit kan du förbereda.
Servering:
1. Lägg flarnen på en skärbräda. Fördela moussen med spritspåse eller sked, toppa med hallon och bjud. Gör klart och ställ fram några i taget om du har gäster som kommer och går.