Caesarsallad med grillad kyckling
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 200gromansallad, plockad och sköljd
- brödkrutonger av 4 skivor bröd
- 50gparmesanost till garnering
Grillad kyckling:
- 4kycklingbröst, gärna med skinnet kvar
- havssalt
- nymald vitpeppar
Dressing:
- 2äggulor
- 1dlrapsolja
- 1dlolivolja
- 60gparmesanost, riven
- 5mskmjölk
- 2vitlöksklyftor, pressade
- 5mskrödvinsvinäger
- 2sardellfiléer, finhackade
- havssalt
- nymald vitpeppar
Så lagar du
1) Låt köttet ligga framme i rumstemperatur någon timme före tillagning.
2) Grilla i en grillpanna eller i utomhusgrill, köttet ska ha en kärntemperatur på 72° - då är kycklingen fri från eventuella bakterier, och den är fortfarande saftig.
3) Salta och peppra
<b>Dressingen</b>
1) Vispa äggulorna, tillsätt de två sorternas oljorna, häll droppvis under vispning
2) Mixa i de övriga ingredienserna med en stavmixer
3) Smaka av med salt och peppar
<b>Gör så här:</b>
1) Blanda salladen med dressingen
2) Skiva upp kycklingen
3) Strö över krutonger och parmensanost