Caesarsallad med grillad kyckling

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    romansallad, plockad och sköljd
  • brödkrutonger av 4 skivor bröd
  • 50g
    parmesanost till garnering

Grillad kyckling:

  • 4
    kycklingbröst, gärna med skinnet kvar
  • havssalt
  • nymald vitpeppar

Dressing:

  • 2
    äggulor
  • 1dl
    rapsolja
  • 1dl
    olivolja
  • 60g
    parmesanost, riven
  • 5msk
    mjölk
  • 2
    vitlöksklyftor, pressade
  • 5msk
    rödvinsvinäger
  • 2
    sardellfiléer, finhackade
  • havssalt
  • nymald vitpeppar

Så lagar du

1) Låt köttet ligga framme i rumstemperatur någon timme före tillagning.

2) Grilla i en grillpanna eller i utomhusgrill, köttet ska ha en kärntemperatur på 72° - då är kycklingen fri från eventuella bakterier, och den är fortfarande saftig.

3) Salta och peppra

<b>Dressingen</b>

1) Vispa äggulorna, tillsätt de två sorternas oljorna, häll droppvis under vispning

2) Mixa i de övriga ingredienserna med en stavmixer

3) Smaka av med salt och peppar

<b>Gör så här:</b>

1) Blanda salladen med dressingen

2) Skiva upp kycklingen

3) Strö över krutonger och parmensanost

Dela det här receptet med dina vänner!