Caesarsallad på Westmans vis

Publicerat:
2019-04-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600glårfilé av kyckling, helst med skinn
- 2stromansalladshuvuden
- 3-4skiva(or)surdegsbröd
- 1paketbacon
- 1stmogen avokado
- 250gkörsbärstomater
- ½dlrostade pinjenötter
- 1dlhyvlad parmesan
Dressing
- 1stägg
- ½dlparmesan, finriven
- 2klyfta(or)vitlök, finhackade
- 2mskkapris
- 1mskrödvinsvinäger
- 1tskdijonsenap
- 1-2dlrapsolja
- 1stcitron, skal
- salt och peppar
Så lagar du
1. Dressingen: Mixa ägg med parmesan, hackad vitlök, kapris, vinäger och dijonsenap. Tillsätt olja tills du har en tjock dressing. Smaka av med kaprisspad, salt, peppar och citronszest. Ställ åt sidan.
2. Stek bacon i torr stekpanna tills den börjar få färg och krisp. Håll gärna baconet varmt i en form i ugnen. Spara fettet i pannan till krutongerna.
3. Skär brödet i tärningar. Stek i baconfettet och eventuellt en skvätt olivolja. Brödet ska få färg och bli krispigt. Ställ åt sidan.
4. Salta och peppra kycklingen. Stek den i lite olivolja på hög värme. Börja med skinnsidan och stek i 4 – 5 minuter eller tills skinnet är krispigt. Vänd och stek på andra sidan i några minuter tills kycklingen är genomstekt. Skär i bitar.
5. Skölj och riv salladen i en skål. Skiva avokado och skär tomaterna i halvor eller klyftor. Blanda ihop med dressingen. Strö över pinjenötter.
6. Servera salladen med kyckling, bacon, parmesan och krutonger vid sidan om och låt alla komponera sin egen sallad på tallriken.