Cajunkarré

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
8portioner
- 2kgbenfri fläskkarré
- 1/2dlkryddblandning cajun
- 2mskrökt salt
- 1dlketchup eller barbecuesås
- tillbehör:
- avokadosalsa (se recept)
- gräddfil
- tacosås
- hackad röd lök
- riven ost
- marinerade bönor
- dina favoritgrönsaker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 125 grader.<br>
2. Lägg köttet i en stekgryta. Gnid in kryddor och ketchup i köttet, snitta det gärna lite så kryddningen kommer in.<br>
3.Häll lite vatten i botten på grytan och sätt på locket. Ställ in på nedersta falsen ca 5 timmar eller tills köttet lätt faller isär.<br>
4. Kika in några gånger under gräddningen och fyll på vatten om det behövs. Köttet är färdigt när det ramlar isär när du petar på det.<br>
5. Dra isär köttet med två gafflar eller händerna, slå stekskyn ovanpå och smaka av med salt.<br>
Servera tillsammans med gräddfil, lök och grönsaker i pitabröd, tortillas eller i baguette.<br>
Tips: Stek köttet i blötlagd lergryta. Ställ in i kall ugn . Sätt ugnen på 175 grader.