Cajunkarré

Cajunkarré

Publicerat:

Ingredienser

8portioner

  • 2kg
    benfri fläskkarré
  • 1/2dl
    kryddblandning cajun
  • 2msk
    rökt salt
  • 1dl
    ketchup eller barbecuesås
  • tillbehör:
  • avokadosalsa (se recept)
  • gräddfil
  • tacosås
  • hackad röd lök
  • riven ost
  • marinerade bönor
  • dina favoritgrönsaker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 125 grader.<br>

2. Lägg köttet i en stekgryta. Gnid in kryddor och ketchup i köttet, snitta det gärna lite så kryddningen kommer in.<br>

3.Häll lite vatten i botten på grytan och sätt på locket. Ställ in på nedersta falsen ca 5 timmar eller tills köttet lätt faller isär.<br>

4. Kika in några gånger under gräddningen och fyll på vatten om det behövs. Köttet är färdigt när det ramlar isär när du petar på det.<br>

5. Dra isär köttet med två gafflar eller händerna, slå stekskyn ovanpå och smaka av med salt.<br>

Servera tillsammans med gräddfil, lök och grönsaker i pitabröd, tortillas eller i baguette.<br>

Tips: Stek köttet i blötlagd lergryta. Ställ in i kall ugn . Sätt ugnen på 175 grader.

Dela det här receptet med dina vänner!