Cakepops

Publicerat:
2015-06-09Tillagningstid:
Ingredienser
15portioner
Grundsmet
- 2dlhavregryn (fiberberikade eller vanliga)
- 1dlkokosflingor
- 2mskRom, gärna tex Malibu (kan ersättas med espresso eller mjölk för att passa barn)
- 100gsmör
- 1dlkokossocker (kan ersättas med strösocker)
- 1tskvaniljpulver eller vaniljextrakt
- 4mskriktigt bra kakao
- ev 1 msk espresso
Dekoration
- Klubbpinnar eller sugrör
- 2stsmala sidenband
- 300gvit choklad
- strössel eller kokosflingor
Så lagar du
1. Blanda havregryn, kokos och rom i en skål och ställ att svälla i 5 min.
2. Rör smöret vitt och fluffigt och ha i sockret. Vispa lite till.
3. Vänd i kokos och havregrynsmixen, vanilj, kakao och kaffe i smörsmeten och blanda väl.
4. Rulla nu smeten i bollar (är den väl lös så låt den stå kallt en stund). Ställ bollarna kallt.
5. Hacka den vita chokladen och smält hälften över vattenbad. Ta sedan chokladen från värmen och smält den andra hälften i den nu varma chokladen. Du kan även hoppa över att doppa dem i choklad och rulla dem i kokos istället – men chokladen gör att de känns lite lyxigare och godare!
6. Sätt en pinne i varje boll och doppa sedan varje boll i chokladen med hjälp av en sked och ställ på galler. Gör bara ca 5 st åt gången.
7. När de stelnat lätt tar du lite vit choklad från skålen i en sprits eller med hjälp av en gaffel och sedan ringlar eller spritsar på varje cakepop. Strö över lite strössel eller kokosflingor på den spritsade chokladen innan den stelnar.
8. Bind en liten sidenrosett runt varje pinne om du vill.
Förvara dina cakepops svalt.