Calles champinjontoast

Publicerat:
2018-11-12Tillagningstid:
Samma dag som Calle både börjar och får sparken på Djurgårdskällaren blir han ombedd att gå
upp med middag till ”tanten på taket”. Calle tar itu med uppgiften på sitt eget vis och bjuder
Helga Löwander, restaurangens ägarinna och seriens matriark, på en överraskande god måltid.
Precis som Calle, föreslår vi ett glas Chablis till toasten.
Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)ljust bröd
- ½literchampinjoner, skivade
- ½lök, finhackad
- ca 1dlgrädde
- 4msksmör
- 5clcognac
- salt och peppar
Så lagar du
1. Fräs svampen i hälften av smöret tillsammans med löken och stek tills svampen fått en fin yta. Salta och peppra.
2. Häll på grädde, lite i taget, så att den kokar ihop efter hand. Avsluta med cognacen. Stuvningen ska inte vara blöt när den läggs på brödet.
3. Fräs brödskivorna i smör på svag värme tills de fått en krispig yta. Lägg svampen på brödskivorna precis innan servering och garnera med lite färsk timjan.