Calles rårakor

Publicerat:
2018-11-09Tillagningstid:
Nina och Calle träffas i köket på Djurgårdskällaren. Calle botar Ninas fyllehunger med nystekta frasiga rårakor med löjrom. Han gör det så bra att romansen börjar spira ordentligt. När Nina startar sina jazzkvällar åker Calles rårakor direkt in på menyn. En given succé!
Ingredienser
4portioner
- 6stora potatisar, grovt rivna
- 1dlsyrad grädde
- 1dlrödlök, finhackad
- 1dllöjrom
- smör och olja till stekning
- salt och peppar
Så lagar du
1. Krydda den grovrivna potatisen med salt och peppar. Lägg rikligt med smör och olja i en het panna.
2. Ta en näve av potatisblandningen och forma en sammanhängande råraka i önskad storlek. Det går dubbelt så fort om man har två stekpannor.
3. Sänk värmen och stek rårakorna frasiga på båda sidor.
4. Servera med syrad grädde, finhackad rödlök och löjrom.
Tips
Allra godast att servera direkt ur stekpannan som Calle gjorde till Nina. Lägg dem annars på en plåt och håll varma i ugnen på 100 grader.
Variera gärna toppingen:
Riven Västerbotten, gräddfil och gräslök
Anjovis, syrad grädde och rödlök
Rökt renkött, rabarberchutney, gräddfil och grönkålsstrimlor