Caponata

Publicerat:
2016-09-09Tillagningstid:
Smakrik grönsaksröra som smakar lika bra varm som kall. Bra på buffé – gott på grillat bröd.
Ingredienser
8portioner
- 1aubergine, tärnad
- 4mskolivolja
- 1hackad gul lök
- 3vitlöksklyftor
- 4tomater, skurna i tärningar
- 2stjälkar selleri
- 2mskrödvinsvinäger
- 2mskkapris
- 2mskgula russin
- 1dlurkärnade oliver
- 1mskfarinsocker
- salt och peppar
Så lagar du
1. Stek aubergine i olivolja på hög värme så auberginetärningarna blir mjuka.
2. Tillsätt hackad lök, riven vitlök och skivad selleri och stek ytterligare någon minut.
3. Sänk värmen och tillsätt de skurna tomaterna, vinäger, kapris, russin, oliver och socker. Låt koka ihop ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.