Carbonara på ogräs och majrova

Publicerat:
2020-10-14Tillagningstid:
Paul Svenssons variant på den italienska pasta carbonara innehåller svenska råvaror och vildplockade örter. Mjölkörten påminner om sparris.
Ingredienser
2portioner
- 1majrova
- 2ägg
- 4mskogräspesto (se länkat recept)
- 1knippa(or)mjölkört
- 1knippa(or)maskrosstjälkar
- 30gsmör
- 30griven lagrad hårdost eller parmesan
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Svarva majrova i långa band med hjälp av en grönsakssvarv.
2. Skrapa mjölkört försiktigt med en skalkniv längs stjälken för att ta bort lite av skalet.
3. Dela maskrosstjälkar på längden. Koka upp smör med ett par dl vatten. Tillsätt salt och peppar. Sjud mjölkört och maskrosstjälk ca 2 min.
4. Lägg sedan direkt på grillen eller bryn i stekpanna.
5. Doppa majrova i kokande vatten hastigt och blanda med mjölkört, maskros och ogräspesto.
6. Servera med nyriven ost, äggula och några varv med svartpepparkvarn.
Tips
Spara maskrosblommorna till garnering, eller fritera dem och ät. Använd gärna svensk ost.