Carpaccio i salladstappning

Publicerat:
2019-11-06Tillagningstid:
Carpaccion är en klassiker i det italienska köket. Och det är ingen överraskning för den är god och enkel att laga. Örtsåsen kombinerat med de tunna köttskivorna för dig raka vägen till historiska kullerstensgator i Italien!
Ingredienser
4portioner
- 400goxfilé eller ryggbiff, tunt skivad
- 1sthuvud isbergssallad, litet
- 40gparmesan
- 1stcitron
- 1knippa(or)bladpersilja
- 1klyfta(or)vitlök
- 20gpinjenötter, rostade
- ½dlolivolja
Så lagar du
1. Gör en gremolata på persilja, vitlök, citron och olivolja.
2. Dela isbergsalladen i 4 klyftor och dressa dem med gremolatan.
3. Frys ner köttet en aning för att underlätta skärandet.
4. Toppa med tunnskivad oxfile, flingsalt, olivolja, finriven parmesan och rostade, krossade pinjekärnor.