Cassavakaka

Cassavakaka

Ingredienser

  • 1st
    stor riven Cassava
  • 1burk(ar)
    kokosmjölk
  • 1burk(ar)
    kondenserad mjölk
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 4msk
    strösocker
  • 100g
    smält smör

Garnering

  • passionsfrukt
  • färsk riven kokos eller ost
  • florsocker

Så lagar du

Riv cassavan fint i en form. Häll i nästan hela kokosmjölken och halva burken kondenserad mjölk. Blanda i socker, vaniljsocker och smält smör. Värm ugnen till 225 grader och grädda kakan i 25 minuter. Ta ut formen och häll i och fördela den resterande halva burken kondenserad mjölk.

Sänk ugnen till 175 grader och grädda ytterligare 15 minuter till eller tills kakan fått gyllenbrun färg. Låt kakan svalna innan du skära och garnera gärna med färsk riven kokos eller riven ost och servera med passionsfrukt.

Dela det här receptet med dina vänner!