Coleslaw på rödkål med mango chutney

Publicerat:
2016-12-19Tillagningstid:
Ett alternativ till den traditionella rödkålen med både sötma och hetta från mango chutney och torkade aprikoser. Knapriga jordnötter sätter sista pricken! Gott till det kallskurna och småvarma. Går jättesnabbt att göra, men ska stå och dra 2 timmar i kylen. Ger 6-7 portioner på en buffé.
Ingredienser
6 - 7portioner
- 400-500grödkål
- ½dlmajonnäs
- ½dlgräddfil
- 2krmsalt
- ett varv vitpeppar från kvarnen
- 3-4mskmango chutney
- 8-10sttorkade aprikoser
- 1dltorrostade jordnötter
Så lagar du
1. Koka upp en stor gryta vatten. Finstrimla kålen med osthyvel eller mandolin, ju finare desto bättre. Häll ner i vattnet och förväll 1 min, slå över i durkslag och spola med kallt vatten. Låt rinna av väl.
2. Rör ihop majonnäs, gräddfil och kryddor, blanda ner mango chutney till lagom styrka och smak. Grovhacka aprikoserna, vänd ner dem och kålen. Låt dra minst en timme i kylen.
3. Lägg upp i skål och strö över grovhackade jordnötter.