Cevapcici med potatis- och palsternackspuré

Cevapcici med potatis- och palsternackspuré

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

Färs, grundrecept

    (spara hälften

      till grönkålssoppan):

      • 1kg
        blandfärs
      • 2st
        ägg
      • 2 1/2dl
        mjölk
      • 5skiva(or)
        vitt bröd
      • salt och peppar

      Cevapcici-kryddning:

      • 1st
        stor purjolök
      • 2st
        vitlöksklyftor
      • 2tsk
        paprikapulver
      • 1tsk
        chilipulver
      • 1tsk
        spiskummin
      • 1tsk
        malen koriander
      • smör och olja till stekning

      Potatis- och

        palsternackspuré:

        • 1kg
          potatis
        • 2st
          palsternackor
        • 1msk
          smör
        • 2dl
          mjölk
        • salt och peppar

        Olivröra:

        • 1dl
          urkärnade svarta oliver
        • 1st
          rödlök
        • rivet skal från 1 citron
        • 1/2dl
          olivolja
        • salt och svartpeppar

        Så lagar du

        Blanda ägg och mjölk. Skär av kanterna och blanda ner brödet. Låt brödet suga åt sig av vätskan i 10 minuter. Blanda i färsen, smaksätt med salt och peppar.

        Ta undan hälften av färsen till grönkålssoppan, plasta in och ställ i kylen.

        Blanda finhackad purjolök, riven vitlök och kryddorna med den resterande färsen. Smaksätt med mer salt och peppar om det behövs. Låt färsen vila 15 minuter så att kryddorna avger ordentligt med smak.

        Forma färsen till järpar och stek i smör och olja i ca 7-10 minuter. Rulla dem i pannan för att få en jämn stekyta.

        Potatis- och palsternackspuré:

        Skala potatis och palsternackor, skär i bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet. Klicka i smöret och häll i hälften av mjölken. Vispa med en elvisp, mata i resterande mjölk. Vispa tills det blir riktigt fluffigt - ju längre desto bättre. Använd mer mjölk om det behövs. Smaksätt med salt och peppar.

        Olivröra:

        Blanda hackade oliver med finhackad rödlök, det rivna citronskalet och olja. Smaksätt med salt och peppar.

        Lägg en matsked av röran på moset vid uppläggning. Servera till cevapcicin.

        Dela det här receptet med dina vänner!