Ceviche med fisk, lime och mango

Publicerat:
2017-08-15Tillagningstid:
Klassisk peruansk rätt med rå fisk, lime och rå lök. Här gör Paul sin egen variant med mango, tomat och koriander.
Ingredienser
8portioner
- 600göring, filéad och tärnad
- 10stlimon, eller 6 lime och 2 citroner
- ½rödlök, finhackad
- 1stchili (Amarillo)
- ½sthabanero
- 1stmango, tärnad
- 2stgurkor, tärnade
- 2stavokado, tärnade
- 7sttomater, tärnade
- 1kruk(or)koriander, strimlad
- 2kvist(ar)mynta (gärna uppväxt på friland eller vilt, ta annars mer), strimlade
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Lägg fisken i en bunke. Riv hälften av skalet av citrusfrukter och pressa all juice över fisken.
2. Tillsätt lite salt, lök och chili. Rör runt och låt marinera minst 1 timme.
3. Blanda med grönsaker, frukt och örter vid servering.
4. Ett tips är att servera med nyrostat eller grillat bröd, det är supergott.