Ceviche på gös

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 200ggösfilé
- ⅓gurka
- 1sttomat
- ½rödlök
- ⅓urkärnad chili, ex spansk peppar
- saft från 1½ lime (ca ½ dl)
- skal från ½ lime
- 1knippa(or)koriander
- valfri sallad att servera med
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Hacka gurka, urkärnad tomat, chili och rödlök fint.
2. Skär fisken i små tärningar. Blanda allt med limesaft och rivet limeskal. Låt stå i kylskåp i cirka 30 minuter innan servering, den råa fisken kommer då att tillagas av limesaften. Vill du ha den mer tillagad kan du låta den stå något längre.
3. Smaka av cevichen med salt och svartpeppar och vänd ner rikligt med finhackad koriander. Lägg små salladsblad i skålar eller glas och toppa med cevichen. Servera genast!