Ceviche på lax, äpplen och kapris

Publicerat:
2016-12-19Tillagningstid:
En försvenskad variant av den latinamerikanska rätten, som sitter fint på julbordet. Receptet ger 6-8 portioner på en buffé.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 400gskinn- och benfri laxfilé
- 1/3stgurka
- 2stlime
- 1mskrapsolja
- 1stsvenskt äpple
- 3-4mskkapris
- salt
- nymalen svartpeppar
Till servering
- finskuren grönsallad
- majonnäs, blandad med finhackad dill
Så lagar du
1. Skär fisken och gurkan i 1-cm tärningar. Riv skalet av 1 lime, pressa saften ur båda. Blanda fisk och gurka med limesaft- och skal och oljan. Ställ kallt att marinera 30-40 min.
2. Tvätta äpplena, kärna ur och skär dem i fina tärningar med skalet på. Ta fisk och gurka ur marinaden, blanda med äppeltärningar och kapris. Smaka av med lite salt och peppar.
3. Servering: Bottna portionsskålar eller glas med lite sallad – eller ett serveringsfat. Lägg cevichen ovanpå, bjud med en klick dillmajonnäs.