Ceviche på tonfisk eller limegravad torsk

    Publicerat:

    Ingredienser

    5portioner

    • 5st
      pressade limefrukter
    • 1tsk
      sesamolja
    • 1msk
      palmsocker el. råsocker
    • 1msk
      äkta soja
    • 1msk
      kokosmjölk

    GARNITYR

    • 2dl
      vegetabilisk olja
    • 100g
      schalottenlök, tunt skivad på längden
    • 3st
      vitlöksklyftor, tunt skivade på längden

    Så lagar du

    Blanda alla ingredienserna till marinaden i en glasskål.

    Hetta upp 11/2 dl av oljan i en liten stekpanna. Fritera schalottenlöken och vitlöken separat tills de är ljust guldbruna. Färgen blir starkare efteråt! Ta upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna.

    Skölj salladsbladen och låt dem rinna av. Lägg dem i en skål, plasta över och låt stå i kylen. Skär tonfisken i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg den i marinaden, rör om och låt stå i 5 min. Strö salt och peppar på avocadorna, pressa över citron och rör om.

    Låt tonfisken rinna av och lägg upp den på ett fat. Lägg avocadon ovanpå och ringla över lite av oljan som är kvar. Blanda resten av oljan med salladsbladen och lägg dem ovanpå avocadon.

    Stöt den friterade löken och vitlöken till smulor i mortel med 1/2 tsk salt och 1/2 tsk socker. Strö över salladen och servera genast.

    Dela det här receptet med dina vänner!