Ceviche på tonfisk eller limegravad torsk
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
5portioner
- 5stpressade limefrukter
- 1tsksesamolja
- 1mskpalmsocker el. råsocker
- 1mskäkta soja
- 1mskkokosmjölk
GARNITYR
- 2dlvegetabilisk olja
- 100gschalottenlök, tunt skivad på längden
- 3stvitlöksklyftor, tunt skivade på längden
Så lagar du
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en glasskål.
Hetta upp 11/2 dl av oljan i en liten stekpanna. Fritera schalottenlöken och vitlöken separat tills de är ljust guldbruna. Färgen blir starkare efteråt! Ta upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna.
Skölj salladsbladen och låt dem rinna av. Lägg dem i en skål, plasta över och låt stå i kylen. Skär tonfisken i 1 cm tjocka skivor med en vass kniv. Lägg den i marinaden, rör om och låt stå i 5 min. Strö salt och peppar på avocadorna, pressa över citron och rör om.
Låt tonfisken rinna av och lägg upp den på ett fat. Lägg avocadon ovanpå och ringla över lite av oljan som är kvar. Blanda resten av oljan med salladsbladen och lägg dem ovanpå avocadon.
Stöt den friterade löken och vitlöken till smulor i mortel med 1/2 tsk salt och 1/2 tsk socker. Strö över salladen och servera genast.