Chaga-risotto

En grön skål med risotto, två stekta bitar svamp och basilika.

Publicerat:

Tillagningstid:

Plockmat med svamp, goda smårätter att förädla svampar i!

Ingredienser

4portioner

  • 2msk
    chaga
  • 5dl
    vatten
  • 1dl
    arborioris
  • ½tsk
    havssalt
  • 1msk
    b-jäst
  • 1tsk
    olivolja

Så lagar du

1. Koka upp chaga i vattnet och låt stå i 5 minuter. Häll av hälften av chagabuljongen och lyft upp chagasvampen.

2. Tillsätt riset och havssaltet i vattnet som är kvar i kastrullen. Koka på medelvärme under omrörningen. När det börjar koka torrt, fyll på med mer buljong så att det täcker riset. Koka torrt igen, fortsätt röra om ofta. Tillsätt b-jästen och olivolja och rör om. Smaksätt med havssalt.

3. Servera direkt medan den är krämig.

Dela det här receptet med dina vänner!