Champinjonsallad med parmesan och krutonger

Publicerat:
2015-10-22Tillagningstid:
En klassisk förrätt ur det franska köket, här med lite italiensk accent och kompletterad med krispiga krutonger. Snabbt, enkelt, gott!
Ingredienser
4portioner
- 200gstora, färska, fasta champinjoner
- ev. lite persilja som garnering
Krutonger
- 2-3skiva(or)bondbröd, gärna surdeg
- 1mskrapsolja
- 1nypa(or)salt
Dressing
- 3mskolivolja
- 1mskvitvinsvinäger
- 1stfinhackad vitlöksklyfta, gärna färsk
- ½dlriven parmesan
- ½dlfinhackad persilja
- 1krmnymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180°. Riv brödet i smulor, vänd runt dem i olja och lite salt. Rosta krutongerna gyllene och knapriga mitt i ugnen 10-15 min. Ta ut och låt svalna.
2. Vispa ihop samtliga ingredienser till dressingen.
3. Skiva svampen tunt, gärna på mandolin. Fördela den i vackert mönster på fyra tallrikar. Ringla över dressingen, strö på krutonger och ev lite persilja och servera.
Dryckestips
Vitt vin
2013 Casal di Serra Classico, Italien
Nr 12419, 85 kr
Alkoholfri cider
Stowford Press, England
Nr 1989, 12:90 kr/33 cl