Ingredienser
4portioner
- 400gvetenudlar
- 1stgul lök
- 2klyfta(or)vitlök
- 200gminimajs
- 3stvårlökar
- olja till stekning
- 1tsksalt
- 2mskkinesisk soja
- 2tskpotatismjöl
- 0,5dlvatten
- 2tsksesamolja
Så lagar du
Koka nudlarna al dente. Spola i kallt vatten och låt dem rinna av. Kyl dem sedan i kylskåpet.
Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Skär minimajs och vårlök i bitar.
Hetta upp en stekpanna med olja på hög värme. Fräs löken och vitlöken snabbt. Tillsätt nudlar, minimajs, vårlök, salt och soja. Rör om försiktigt.
Rör ner potatismjöl utrört i kallt vatten.
Tillsätt sesamolja. Garnera gärna med vita sesamfrön.
Recept av syskonen Cheung.