Cheesecake med ädelost och pepparkakor

Publicerat:
2012-11-23En variant på de kära pepparkakorna med ädelost.
Ingredienser
1portioner
- 2gelationblad
- 75gsmält smör
- 150gpepparkakor
- 300gädelost
- 2dlfärskost
Garnering
- granatäppelkärnor
- pistagenötter
Så lagar du
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten några minuter.
2. Smält smör och mixa pepparkakor i matberedare. Blanda smör och pepparkakssmulorna till en deg. Tryck ut i en springform, 22 centimeter i diameter.
3. Mixa ädelosten med färslost. Krama ur gelatinbladen och smält i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
4. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.
5. Garnera med granatäpplekärnor och pistagenötter vid serveringen.