Cheesecake med passionsfrukt

Cheesecake med passionsfrukt

Publicerat:

Ingredienser

12portioner

  • 15st
    digestivekex
  • 75g
    smör
  • 6st
    gelatinblad
  • 2st
    ägg
  • 400 g
    philadelphiaost
  • 2dl
    crème fraiche
  • 1,5 dl
    socker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1st
    ekologisk citron, rivet skal och saft
  • 1msk
    socker
  • 1dl
    koncentrerad apelsinjuice
  • 1dl
    vatten
  • 5st
    passionsfrukter

Så lagar du

Smält smöret. Krossa alt mixa digestivekex till smulor. Blanda ihop smulor och smör och tryck sedan ut i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.

Lägg 6 gelatinblad i kallt vatten 10 minuter. Separera äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.

Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen spara två blad till glasyren och låt dem sedan smälta i citronsaften. Låt citron och gelantinet svalna något innan det hälls ner i ostblandingen under omrörning.

Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.

Koka upp vatten och apelsinjuice i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i juicen. Skrapa ur passionsfrukterna i apelsinjuicen och rör om. Låt svalna. Häll över passionfruktgelen på kakan.

Låt stelna i kyl, serveras med en hallonsås.

Dela det här receptet med dina vänner!