Ingredienser
12portioner
- 15stdigestivekex
- 75gsmör
- 6stgelatinblad
- 2stägg
- 400 gphiladelphiaost
- 2dlcrème fraiche
- 1,5 dlsocker
- 1tskvaniljsocker
- 1stekologisk citron, rivet skal och saft
- 1msksocker
- 1dlkoncentrerad apelsinjuice
- 1dlvatten
- 5stpassionsfrukter
Så lagar du
Smält smöret. Krossa alt mixa digestivekex till smulor. Blanda ihop smulor och smör och tryck sedan ut i rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.
Lägg 6 gelatinblad i kallt vatten 10 minuter. Separera äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten.
Värm citronsaften i en kastrull och tag sen av den från värmen. Krama ur vattnet ur gelatinbladen spara två blad till glasyren och låt dem sedan smälta i citronsaften. Låt citron och gelantinet svalna något innan det hälls ner i ostblandingen under omrörning.
Häll blandningen över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
Koka upp vatten och apelsinjuice i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det sedan smälta i juicen. Skrapa ur passionsfrukterna i apelsinjuicen och rör om. Låt svalna. Häll över passionfruktgelen på kakan.
Låt stelna i kyl, serveras med en hallonsås.