Cheesecake med rabarber och ingefära

Cheesecake med rabarber och ingefära

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10portioner

  • 175g
    digestivekex
  • 50g
    smält smör
  • 450g
    rabarber
  • 3msk
    vatten
  • 50g
    råsocker
  • 4bit(ar)
    syltad ingefära
  • 225g
    creme cheese
  • dl
    naturell yoghurt
  • 2st
    ägg
  • 50g
    strösocker
  • 25g
    vetemjöl

Så lagar du

1. Krossa kexen och tillsätt fettet tillsammans med ingefäran. Rör om ordenligt. Smöra en form med löstagbar botten och häll i kexblandningen. Fördela jämnt och tryck till i kanterna så att botten blir jämn.

2. Koka rabarbern tillsammans med vattnet, råsockret och ingefäran på låg värme tills den är mjuk. Häll bladningen i en sil för att bli av med överflödigt vatten. Lägg sedan rabarbern över kexbottnen i pajformen.

3. Blanda philadelphiaosten med yoghurt, äggulor, socker och mjöl. Vispa äggvitorna till styvt skum och tillsätt ostblandningen. Häll över rabarbern och baka i 200 graders ugn i 50 - 60 minuter. Garnera med strimlor av syltad ingefära när cheesekaken svalnat.

Kock: Gunnel Carlson

Dela det här receptet med dina vänner!