Cheesecake med rabarber och ingefära

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
10portioner
- 175gdigestivekex
- 50gsmält smör
- 450grabarber
- 3mskvatten
- 50gråsocker
- 4bit(ar)syltad ingefära
- 225gcreme cheese
- 1½dlnaturell yoghurt
- 2stägg
- 50gströsocker
- 25gvetemjöl
Så lagar du
1. Krossa kexen och tillsätt fettet tillsammans med ingefäran. Rör om ordenligt. Smöra en form med löstagbar botten och häll i kexblandningen. Fördela jämnt och tryck till i kanterna så att botten blir jämn.
2. Koka rabarbern tillsammans med vattnet, råsockret och ingefäran på låg värme tills den är mjuk. Häll bladningen i en sil för att bli av med överflödigt vatten. Lägg sedan rabarbern över kexbottnen i pajformen.
3. Blanda philadelphiaosten med yoghurt, äggulor, socker och mjöl. Vispa äggvitorna till styvt skum och tillsätt ostblandningen. Häll över rabarbern och baka i 200 graders ugn i 50 - 60 minuter. Garnera med strimlor av syltad ingefära när cheesekaken svalnat.
Kock: Gunnel Carlson