Chèvre chaud på grönkål

Publicerat:
2016-12-01Tillagningstid:
Variant på klassisk fransk förrätt, där brödet har ersatts av grönkål. Grönkål och getost blir ett frasigt och gott tilltugg, här med lätt sting av rosépeppar.
Ingredienser
4portioner
Chèvre chaud på grönkål
- 4stgrönkålsblad
- 75gchèvreost
- pinjenötter
- salt
- rosépeppar
- 3mskolivolja
- 1mskvitvinsvinäger
- ½mskhonung
- salt och peppar
Så lagar du
1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.
2. Sätt ugnen på 225°C.
3. Skölj grönkålen, skär bort mittnerven och riv grönkålen i åtta bitar. Skär osten i mindre bitar och fördela på grönkålsbladen. Toppa med pinjenötter, lägg på en plåt med bakplåtspapper.
4. Sätt in i ugnen i cirka 6 minuter tills osten har smält och grönkålen blivit krispig.
5. Ta ut och salta lätt, smula över några rosépepparkorn och ringla till sist över dressingen.