Chicken Kadai

Publicerat:
2022-03-25Kadai chicken är ett alternativ till det Indiska kökets storfavorit - butter chicken. Här får du även recept på olika kryddblandningar till!
Ingredienser
- 600-700gbroiler (med ben)
Marinad
- vitlök
- ingefära
- chilipulver
- matolja
- salt
- rödvinsvinäger
Kadhai masala
- 1mskkorianderfrön
- 2-3torkade röda chilin
- några svartpepparkorn
- 1tskfänkålsfrö
- 1tskindiskt kummin
- 2-3muskotblommor
- 3-4nejlikor
- 2cmkanelstång
- 1svart kardemummafrö
- 4-5gröna kardemummafrön
- 2-3torkad röd chili
- 2-3lagerblad
Sookha Masala
- 2-3mskkorianderpulver
- 1tskchilipulver
- 2-3mskbesan (kikärtsmjöl)
- 1mskkumminpulver (rostade kumminfrön som malts ner)
Sås
- smör
- matolja
- gurkmeja
- vitlöks- och ingefärskräm
- 3tomater (skurna i små bitar)
- salt
- 2paprikor (skurna i stora skivor)
- 3rödlökar (skurna i klyftor)
- torkad bockhornsklöver
- mald kummin
- garam masala
- färsk koriander
Så lagar du
Marinad
- Mixa vitlök och ingefära till en kräm. Använd ca 2 msk av krämen till marinaden.
- Tillsätt chilipulver, matolja, salt och rödvinsvinäger.
- Snitta broilern så att marinaden får större effekt.
- Slå marinaden över kycklingen och låt vila i kylskåpet minst 30 minuter, men gärna över natten.
Kadhai Masala
- Rosta kryddorna i en stekpanna och låt svalna innan du mortlar dem.
Tips! Det finns färdiga kryddblandningar med namnet kadhai masala i specialbutiker som du också kan använda.
Tillagning
- Börja med khara masalan genom att rosta alla ingredienser.
- Tillsätt smör och matolja efter att kryddorna börjar dofta.
- Fräs ner löken i kryddblandningen.
- Tillsätt 1 msk gurkmeja, vitlöks- och ingefärskräm och rör om.
- Tillsätt de hackade tomaterna och salt.
- Tillsätt sookha masala blandningen och låt det puttra i pannan.
- Tillsätt den marinerade broilern.
- Häll i lite vatten vid behov så att broilern blir genomkokt.
- Låt grytan puttra under lock i 10-12 minuter.
- Tillsätt sedan kadhai masala, paprika- och lökhalvor, torkad bockhornsklöver och lite extra smör.
- Låt koka i ytterligare ca 3 minuter.
- Garnera med färsk koriander.
- Chicken kadhai äts med ris eller mooli ka parantha och raita.