Chili

Publicerat:
2016-02-15Tillagningstid:
Här har vi en het och mustig gryta som kan göras i ett nafs eller få stå och puttra länge – din tid får bestämma. Servera med ett rustikt lantbröd till.
Ingredienser
4portioner
- 2stgula lökar
- 2ströda paprikor
- 1mskpaprikapulver
- 1 ½tskspiskummin
- 3stlagerblad
- 3stchilifrukter
- 3stvitlöksklyftor
- 500gkrossade tomater
- 6dlvatten
- 2dlröda linser
- 3msktamari eller japansk soja
- 7dlkokta bönor (vita & kidney)
- 2dlfryst majs
- salt & peppar
Så lagar du
1. Skala och strimla löken, bryt paprikorna i rustika bitar och finhacka chilin. Fräs i olja tills löken mjuknat och börjar få färg.
2. Tillsätt kryddorna, lagerblad, riv i vitlöken och fräs ytterligare en minut.
3. Tillsätt krossade tomater, vatten, linser samt tamari och låt koka åtminstone 15 minuter, tillsätt majsen och bönorna och låt koka ytterligare ett par minuter.