Ingredienser
10portioner
- 2kghögrev
- 2paketbacon à 140 g
- 4mskolivolja
- 2stgul lök
- 2stfärsk röd chili
- 2stvitlök, gärna Kingsolo
- 1stlime, juicen
- 500gkrossade tomater, finns på tetrapack
- 4dlvatten
- 1st50 cl mörkt öl
- 2mskchilipulver
- 2mskmald chilipeppar
- 1mskmald spiskummin
- 1msktorkad oregano
- maizena
Så lagar du
1. Putsa högrevet från senor samt skär köttet i sockerbits stora bitar.
2. Skär upp baconet i grova bitar och stek i en stor kastrull, baconet skall ha en gyllenbrun färg. Lyft upp baconet på hushållspapper.
3. Stekt nu högrevet i baconfettet samt i olivoljan tänk på att steka lite i taget så att köttet får färg.
4. Under tiden som köttets steks, fin hacka den gula löken, vitlöken samt chilin (tar ur kärnorna ur chilin).
5. När köttet är stekt, fräs då den gula löken, vitlöken, chilin samt kryddorna i någon minut. Lägg i det stekta köttet.
6. Slå på ölen, krossade tomater, limejuicen samt vatten. Låt små koka i två timmar med locket på.
7. Red av grytan med maizena om så önskas samt ta i baconet.
8. Ställ i kyl i ca 2-3 dagar, eller servera direkt men den kommer att smaka betydligt godare om grytan får stå ett par dagar. Servera med olika tillbehör.
Tillbehör som är gott till:
- lagrad riven hårdost
- avokado
- rödlök
- tomater
- färsk koriander
- majstortillas
- bönor, kalla eller varma
- blandsallad