Chili con Carne

Chili con Carne

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10portioner

  • 2kg
    högrev
  • 2paket
    bacon à 140 g
  • 4msk
    olivolja
  • 2st
    gul lök
  • 2st
    färsk röd chili
  • 2st
    vitlök, gärna Kingsolo
  • 1st
    lime, juicen
  • 500g
    krossade tomater, finns på tetrapack
  • 4dl
    vatten
  • 1st
    50 cl mörkt öl
  • 2msk
    chilipulver
  • 2msk
    mald chilipeppar
  • 1msk
    mald spiskummin
  • 1msk
    torkad oregano
  • maizena

Så lagar du

1. Putsa högrevet från senor samt skär köttet i sockerbits stora bitar.

2. Skär upp baconet i grova bitar och stek i en stor kastrull, baconet skall ha en gyllenbrun färg. Lyft upp baconet på hushållspapper.

3. Stekt nu högrevet i baconfettet samt i olivoljan tänk på att steka lite i taget så att köttet får färg.

4. Under tiden som köttets steks, fin hacka den gula löken, vitlöken samt chilin (tar ur kärnorna ur chilin).

5. När köttet är stekt, fräs då den gula löken, vitlöken, chilin samt kryddorna i någon minut. Lägg i det stekta köttet.

6. Slå på ölen, krossade tomater, limejuicen samt vatten. Låt små koka i två timmar med locket på.

7. Red av grytan med maizena om så önskas samt ta i baconet.

8. Ställ i kyl i ca 2-3 dagar, eller servera direkt men den kommer att smaka betydligt godare om grytan får stå ett par dagar. Servera med olika tillbehör.

Tillbehör som är gott till:

- lagrad riven hårdost

- avokado

- rödlök

- tomater

- färsk koriander

- majstortillas

- bönor, kalla eller varma

- blandsallad

Dela det här receptet med dina vänner!