Chili con carne

Publicerat:
2015-10-20Tillagningstid:
Chili con carne är bra vardagsmat, här i en förfinad form. Ett enkelt långkok som ger mustiga smaker. Vill man ha en mildare version är det bara att minska på mängden chili.
Ingredienser
4portioner
- 2stgular lökar
- 3klyfta(or)vitlök
- 500gnötkött, framrygg (tex högrev)
- 325gmalet kött
- 400gkrossade tomater
- 33clmellanmörk öl
- 225mlkaffe
- 325gtomatpuré
- 450mloxbuljong
- 3½tskchilipulver
- 1mskkummin
- 1mskkakao
- 1tskoregano
- 1tskcayennepeppar
- 1tskkoriander
- 1tsksalt
- 200gkidneybönor
- 200gsvarta bönor
- 4ströda chilifrukter
- färsk oregano
- färsk persilja
Så lagar du
1. Tärna nötköttet (framryggen), salta och peppra det. Bryn framryggen och det malda köttet noggrannt runt om.
2. Tillsätt lök, vitlök och torra kryddor. Fortsätt svetta i ett par minuter.
3. Tillsätt öl för att lossa kryddorna från pannan, tomater, puré, kaffe och buljong.
4. Låt sjuda i ugn på 150 C under lock i 3 timmar.
5. Avsluta med bönor och färskhackad (urkärnad och skivad) chili, oregano, kakao och persilja.
6. Servera med gräddfil och rostat bröd.