Chili- & cheeseburgers

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500gnötfärs
- 1tskfransk senap
- 2tsksambal oelek
- 1tsksalt
- 4skiva(or)cheddarost
- 4stsmåfrallor, halverade
smör till stekning
tillbehör:
- 1-2dlmajonnäs eller hamburgerdressing (se nedan)
- 1stlitet huvud isbergssallad, hackad
- 1-2 ströda lökar, skivade
- 2stavokado, skivade
- 1paketbacon, stekt
- 1dlsaltgurka, skivad
- 1dlinlagd jalapeño, skivade
valfritt: coleslaw, pommes frites eller klyftpotatis
Hamburgerdressing, 4-6 port:
- 2dlmajonäs
- ½dlketchup
- 2mskbostongurka
- ½tsksalt
- ½tskchilipulver
Så lagar du
Chili- & cheeseburgers:
Blanda färs, senap, sambal oelek och salt. Fixa tillbehören. Forma färsen till 4 biffar. Grilla eller stek i smör några minuter per sida. Lägg en skiva ost på varje burgare och låt den smälta. Rosta eller grilla brödet om du önskar. Lägg upp burgare och tillbehör på fat och låt alla göra sin egen favoritburgare.
Hamburgerdressing:
Blanda samtliga ingredienser.