Chili- & cheeseburgers

Chili- & cheeseburgers

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    nötfärs
  • 1tsk
    fransk senap
  • 2tsk
    sambal oelek
  • 1tsk
    salt
  • 4skiva(or)
    cheddarost
  • 4st
    småfrallor, halverade

smör till stekning

    tillbehör:

    • 1-2dl
      majonnäs eller hamburgerdressing (se nedan)
    • 1st
      litet huvud isbergssallad, hackad
    • 1-2 st
      röda lökar, skivade
    • 2st
      avokado, skivade
    • 1paket
      bacon, stekt
    • 1dl
      saltgurka, skivad
    • 1dl
      inlagd jalapeño, skivade

    valfritt: coleslaw, pommes frites eller klyftpotatis

      Hamburgerdressing, 4-6 port:

      • 2dl
        majonäs
      • ½dl
        ketchup
      • 2msk
        bostongurka
      • ½tsk
        salt
      • ½tsk
        chilipulver

      Så lagar du

      Chili- & cheeseburgers:

      Blanda färs, senap, sambal oelek och salt. Fixa tillbehören. Forma färsen till 4 biffar. Grilla eller stek i smör några minuter per sida. Lägg en skiva ost på varje burgare och låt den smälta. Rosta eller grilla brödet om du önskar. Lägg upp burgare och tillbehör på fat och låt alla göra sin egen favoritburgare.

      Hamburgerdressing:

      Blanda samtliga ingredienser.

      Dela det här receptet med dina vänner!