Chilikalops "allt i ett" med citron & picklade rotfrukter

Chilikalops "allt i ett" med citron & picklade rotfrukter

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    högrev
  • 1-2tsk
    torkad chili (alt 1 chipotle + 1 anchochili, urkärnade)
  • 2msk
    vetemjöl
  • 1tsk
    oregano
  • 3st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 2st
    buljongtärningar, mörk ox
  • 1st
    sardellfilé, hackad
  • ½st
    citron, det gula av skalet samt pressad
  • smör till stekning
  • 1kg
    potatis, skalade i bitar
  • salt, en nypa strösocker
  • 1dl
    crème fraiche

Picklade rotfrukter

  • 1st
    kålrot (300 g)
  • 2st
    morötter
  • ½dl
    ättika, 12%
  • 1dl
    strösocker
  • 2dl
    vatten
  • ½ st
    citron, det gula av skalet rivet

Så lagar du

Skär köttet i 3 cm stora bitar. Bryn smör i en stekpanna, tillsätt kött i omgångar och stek tills det är gyllene, strö på chili och mjöl. Flytta över till en stekgryta. Koka ur stekpannan med vatten, häll vattnet i stekgrytan. Lägg i oregano, vitlök, buljong, sardell och citronskal. Fyll på med vatten tills köttet är täckt. Koka tills köttet är mört, det tar ca 2 timmar. Gör picklade rotfrukter (nedan) under tiden. När köttet börjar bli mört lägger du ner potatis i grytan och kokar tills den mjuknat, ca 15 minuter. Smaka av med salt, socker, kryddor och pressad citron. Garnera gärna med lite rivet citronskal. Servera med crème fraiche och picklade rotfrukter.

Tips: Om du har tryckkokare eller lergryta passar de utmärkt att använda till det här receptet. Följ då respektive bruksanvisning.

Skär kålrot i tunna skivor, gärna i matberedare eller mandolin. Skiva morötterna på längden med en potatisskalare. Blanda samtliga ingredienser, låt stå svalt till serveringen.

Tips: smaksätt lagen med 1-2 tsk riven pepparrot.

Dela det här receptet med dina vänner!